F.A.Q.

De veelgestelde vragen:

Bij huur van bestekken, borden (porselein) en glazen dient de huurder de afwas niet te doen, Hubeau Party Rental staat immers in voor de afwas. U ontvangt proper materiaal en u mag het vuil terugbrengen.
Wij beschikken immers over de modernste afwasapparatuur. Onze wasinstallatie is ondermeer uitgerust met omgekeerde osmose
De huurder is aansprakelijk voor gebeurlijke ongevallen. Het is aan te raden een extra verzekering af te sluiten.
Bij een korte bui laat u het springkasteel gewoon opgeblazen in de regen staan. Bij een langere regenperiode laat u het kasteel best af en legt u het op een droge plaats. Nadien blaast u het gewoon droog. De kleine luchtbelletjes die je ziet in een vochtig springkasteel is de lucht die uit de naden ontsnapt.
Laat een springkasteel nooit in afgelaten toestand in de regen liggen. Indien het springkasteel niet opgeblazen is bij regen: water aflaten, muren en torens naar binnen plooien en het springkasteel dubbelvouwen zodat er niet te veel water kan inlopen.
Bij naderend onweer moet het kasteel zo snel mogelijk dicht geplooid en opgeborgen worden.
Om het springkasteel sneller af te laten kunt U een eventuele tweede tube openen.
Het kasteel nooit aflaten als er nog kinderen in het kasteel aanwezig zijn.
Springkastelen zijn perfect veilig zolang u een aantal regels in acht houdt:
 • Zorg steeds voor toezicht door minstens 1 volwassene.
 • Laat nooit meer kinderen toe op het kasteel dan voorgeschreven.
 • Laat geen kinderen toe die ouder zijn dan de toegelaten maximum leeftijd.
 • De springkastelen niet betreden met schoeisel.
 • Het is niet toegelaten aan de muren en dwarsbalken van het kasteel te hangen.
 • Laat geen extra speelgoed, scherpe voorwerpen, snoep of drank toe op het kasteel.
 • Springkastelen zijn gemaakt voor kinderen, niet voor volwassenen of dieren !
 • Het springkasteel dient te worden geplaatst op een vlakke, zachte ondergrond vrij van alle scherpe objecten (stenen, glas…).
 • Bij voorkeur op gras installeren. Indien het kasteel op vraag van de huurder toch op een harde ondergrond dient geplaatst te worden, zorgt de huurder zelf voor het nodige materiaal om het kasteel vast te zetten
 • Rond het springkasteel moet minstens 1 meter loopruimte voorzien zijn.
 • Er mag niet gegeten worden in het springkasteel!
 • Indien het springkasteel achteraf grondig gereinigd dient te worden door overtreding van de regels, dan worden de kosten doorgerekend aan de huurder!
Kies een springkasteel in functie van de doelgroep, eerder dan in functie van de prijs.
 • Hoeveel kinderen kunnen er verantwoord in spelen?

Wanneer u een springkasteel wil huren voor een verjaardagsfeestje thuis is een klein kasteel (4m x 4m) wellicht al voldoende. Het maximum aantal kinderen voor een springkasteel van 16 m² (4m x 4m) is 10 kinderen. Voor een springkasteel van 30 m² (5m x 6m) is het maximum aantal kinderen dat tegelijkertijd mag spelen maximaal 15.
 • Wat is de maximum toegelaten Leeftijd?

De maximumleeftijd varieert van 12 jaar tot 15 jaar. Bij de meeste verhuurders is 12 jaar de maximumleeftijd voor een “gewoon” springkasteel en 15 jaar voor een multiplay. Ook voor de grotere hindernisbanen is 15 jaar meestal de maximumleeftijd.
Als minimumleeftijd wordt meestal 3 jaar vermeld. Jonger kan, maar dan enkel strikt begeleid en zonder oudere kinderen in de buurt.
De maximumleeftijd wordt vooral vastgelegd om eventuele schade aan het springkasteel te vermijden.
 • Is het kasteel overdekt of niet?
 • Hebt u graag ingewerkte obstakels en/of hindernissen?

Wanneer u prijzen vergelijkt, houd dan rekening met de grootte, de afwerking (bv. met/zonder motief), geleverd met/zonder dak of dakzeil, de leveringsvoorwaarden (bv. verplaatsingskosten wel/niet inbegrepen), …
 • Elektriciteit van 220 volt, minstens 16Amp, met verlenging tot aan de achterkant van het kasteel. Een springkasteel verbruikt een 1500 Watt/uur, ongeveer 30 Eurocent/per uur Indien er meerdere springkastelen gehuurd worden moet er spreiding mogelijk zijn op het electriciteitsnetwerk om het uitvallen van de stroom te vermijden. Bij gebruik van een verlengsnoer moet dit voldoen aan deze specificaties. Rol een verlengsnoer op een haspel steeds volledig af om oververhitting te voorkomen. De motor dient ook steeds vrij te staan. M.a.w. er mogen geen zeilen, doeken of andere voorwerpen tegen de motor kunnen aanvliegen. Deze zouden de luchtaanzuiging van de motor belemmeren.
 • Bij een stroompanne gaat het springkasteel langzaam af en moeten de kinderen het toestel onmiddellijk verlaten.
 • De doorgang naar de plaats waar het kasteel moet staan moet voldoende breed zijn. Geen trappen of andere obstakels. Een opgevouwen springkasteel is een redelijk groot, zwaar en moeilijk handelbaar pak. Als er toch trappen zijn, moet er gezorgd worden voor extra hulp, zoniet kan de verhuurder de huur nog schorsen.
 • Een springkasteel weegt al snel 100kg, grote springkastelen wegen tot 200kg en meer. Er is dus steeds nood aan minimum een tweede persoon om het kasteel dicht te vouwen en weg te bergen.
 • Springkasteel: een opblaasbaar kussen met drie opblaasbare zijwanden, al dan niet voorzien van een dak. Meestal rechthoekig van vorm.
 • Springkussen: dit is de gebruikelijke naam in Nederland voor een springkasteel.
 • Luchtkasteel: eigenlijk een synoniem voor droombeeld, waanvoorstelling, Fata Morgana. Maar voor kleine kinderen is een luchtkasteel gewoon een synoniem voor een springkasteel.
 • Multiplay toestel: een springkasteel met ingebouwde hindernissen (bv. torens), meestal rechthoekig van vorm.
 • Hindernissenbaan: een langwerpig, opblaasbaar springkussen waarbij de kinderen langs verschillende hindernissen moeten klimmen of kruipen om van het begin naar het einde te springen.
 • Blazer: de elektrische ventilator die constant koude lucht in het springkasteel blaast. Zo’n elektromotor wordt standaard geleverd bij de huur van elk springkasteel, multiplay toestel en hindernissenbaan.
 • Slurf: de verbinding tussen de blazer en het luchtkasteel. Die slurf wordt meestal vastgemaakt met een spanband.
 • Dekzeil / afdekzeil : sommige springkastelen zijn bovenaan open. Met een dekzeil kan je het niet alleen afdekken tegen eventuele regen, maar ook tegen rechtstreekse zonnestralen.
 • Indoor: springkastelen zijn in principe gemaakt voor gebruik outdoor – in open lucht dus. Hun hoogte is vaak 3m of meer. Er zijn ook speciale springkastelen te huur voor indoor-gebruik: die hebben dan een hoogte van 2m tot 2,3m, maar ze zijn eerder zeldzaam op de verhuurmarkt.
 • Inflatable castle en jumping castle: de Engelse woorden voor springkasteel/luchtkasteel/springkussen.
 • Château gonflable: het Franse woord.
Een springkasteel is een heel sterk luchtkussen van stevig pvc en nylon, met ernaast een elektrische blazer die constant buitenlucht in het kussen blaast. Die lucht vult eerst het springkasteel en zorgt nadien voor voldoende en constante druk zodat de kinderen erop kunnen spelen en springen.
Het blaastoestel moet dus constant aanstaan – maar je mag die blazer uiteraard uitschakelen als het springkasteel een tijdje niet gebruikt zal worden. Het springkasteel kan niet ontploffen want de lucht ontsnapt spontaan langs speciale kleppen (openingen) die gemaakt zijn om overdruk te vermijden. En ook langs de naden ontsnapt er wat lucht. Het opblazen zelf duurt, naar gelang de grootte van het kasteel, 5 tot 15 minuten.
Springkastelen kunnen buiten de communieperiode zelf afgehaald worden. Grotere attracties zoans hindernisbanen of reuze glijbanen niet.
U kan kiezen tussen flexibel transport of transport op afspraak.
Bij flexibel transport worden de gehuurde materialen geleverd in de 3 dagen voorafgaand aan de huurdatum, ophaling wordt dan ingepland in de 3 dagen na de huurdatum. Bij transport op afspraak kiest u de dag van levering en ophaling en tevens ook het dagdeel (voor- of namiddag).
Ja, dit kan je kosteloos doen tot 5 werkdagen voor de huurdatum.
Wij verhuren alles voor een geslaagd feest. Dit gaat van attracties (springkastelen, ballenbad, hindernisbaan, reuze 4 op een rij, air hockey spel, tafelvoetbalspel) tot alle feestmeubilair (tafels, stoelen, barkrukken, receptietafels, tafellinnen, ...). Ook verhuren we een ruim assortiment keukenmateriaal, alles voor de gedekte tafel (borden, glazen, bestekken), diverse types tenten (vouwtenten, piramidetenten, luxe kadertenten, shalltenten,...), tapijttegels.
Naast feestmateriaal kan je ook bouwdrogers en truss beursstanden huren bij Hubeau Party Rental!
Deze kan je hier terugvinden
Bij Hubeau Party Rental kan je op volgende manieren bestellen, in volgorde van gebruiksgemak:
1° online via de website. Selecteer de gewenste produkten, na selectie vervolledig je de informatie in het winkelkarretje. U ontvangt een bevestiging per mail.
2° per mail of via het contactformulier
3* telefonisch op nr 055 30 33 36 of per fax op 055 30 90 96
De huurtermijn van de goederen is standaard 3 dagen, uitgezonderd de springkastelen, deze worden per dag verhuurd (korting voor langere huuperiode).
Alle feestmateriaal kan afgehaald worden. Dit kan elke vrijdag van 13u tot 17u. Andere afhaalmomenten na afspraak.
Kadertenten, shalltenten, pagodetenten en springkastelen worden steeds door ons getransporteerd en opgesteld.
Bij annulatie dient er 50% van de totale huurprijs betaald te worden als schadevergoeding voor de verbroken huurovereenkomst.  Bij technische problemen moet altijd de verhuurder steeds gecontacteerd worden op het ogenblik dat het probleem zich stelt en niet nadien bij het ophalen van het springkasteel.